Trening

ZA PSA
Z VEDENJSKIMI TEŽAVAMI

Kako na enostaven način do umirjenega, poslušnega in vzgojenega psa, tudi če imaš občutek, da tvojemu psu
ni več pomoči.

TI TVOJ PES POVZROČA TEŽAVE? JE NEPOSLUŠEN IN NEOBVLADLJIV?

Se srečuješ z eno ali več od naslednjih težav?

Če imaš psa, ki je enostavno preveč naporen, da bi ga lahko kamorkoli
vzel s seboj, in če sta se kljub neštetim poskusom ujela v začaran krog,
iz katerega ne vidiš več izhoda, potem imam za vaju rešitev!

Pripravila sem

VEČDNEVNI TRENING,

ki vama bo prinesel
naslednje glavne koristi:

ZAGOTAVLJAM TI, DA BO PO KONČANEM TRENINGU
TVOJE ŽIVLJENJE S PSOM ZELO DRUGAČNO.

Ob sebi boš imel umirjenega sopotnika oziroma boš natančno vedel, kaj storiti v trenutkih, ko pes postane neposlušen, prestrašen ali agresiven.

Dobro boš razumel, kaj ti v določenem trenutku sporoča, in se boš znal pravilno odzvati na ta sporočila.

Oba s psom bosta mirnejša in veliko bolj zadovoljna.

KAJ VSE PROGRAM OBSEGA

Program je zasnovan individualno in prilagojen vsakemu psu posebej glede na zahtevnost njegovih težav.

V grobem pa poteka takole:

1.

8 DNI (PRE)VZGOJE

vrednost: 1.400 EUR

Psa prvo jutro pripelješ k nam, kjer bo ves čas v stiku s človekom oziroma ostalimi psi, kar je ključen del (pre)vzgoje. Takoj se mu individualno posvetim, ocenim njegovo stanje in izdelam natančen program dela z njim.

Že prvi dan začnem z učenjem. Večino psov začnem navajati na nove pripomočke. Prvi dan delam s psom individualno in večinoma v nedistrakcijskih okoljih, kar pomeni, da pes nima stika z drugimi psi, z motnjami iz okolja, urbanim okoljem ipd.

Ko pes popolnoma usvoji nova pravila in vaje brez motenj, počasi začnem dodajati motnje, kar pomeni, da ga izpostavljam urbanemu okolju, drugim psom, prometu, ljudem, otrokom itd. Odvisno od psa in zahtevnosti njegovih težav se pes postopoma vključuje v krdelo ostalih psov. Najprej se nam pridruži pri krdelnem sprehodu, kjer ga vodim ločeno od drugih psov. Hodi torej v bilžini drugih psov a vseeno z mano in ob meni. V zadnjih dneh pa ga vključim tudi v krdelni sprehod, kar pomeni, da hodi v neposredni bližini drugih psov..

Trikrat dnevno je pes deležen daljšega sprehoda, v prvih dneh samostojnega, nato krdelnega. Med dnevom je zaposlen z različnimi aktivnostmi in vajami, ki jih izberem glede na njegove težave.

Ko ni neposredno pod mojim nadzorom, poskrbim, da je v varnem okolju, kjer ga nihče od drugih psov ne nadleguje.

Ko prideš po psa, bo ta lepo naučen na dnevno rutino, hojo na popuščenem povodcu, bolje bo imel razvite socialne veščine, obvladal bo osnove odpoklica in imel razvite ostale veščine, individualno prilagojene prav njemu.

2.

3 INDIVIDUALNE URE

vrednost: 150 eur

Na dan, ko psa prevzameš, sledijo še dodatne 3 individualne ure.

Predstavim ti, kako točno je potekal trening s tvojim psom. Pojasnim ti razloge za preteklo vedenje tvojega psa, kar ti bo v pomoč pri nadaljnjem delu z njim.

Po potrebi preletimo posnetke, ki ti jih pošiljam že tekom same prevzgoje. Naučim te vsega, kar moraš vedeti in znati, da bo tvoj odnos s psom točno takšen, kakršnega si želiš.

Ta dan naredimo velik korak pri izgradnji novega odnosa med tabo in psom. To pomeni, da si tudi sam vključen v potek dela s psom.

3.

TELEFONSKA
PODPORA

vrednost: 100 EUR

V prvem tednu po tem, ko psa odpelješ domov, sva v telefonskem stiku, če bi prišlo do kakršnih koli težav oziroma da dobiš potrditev, da si na pravi poti pri delu s psom.

4.

DODATEN DAN INDIVIDUALNEGA TRENINGA

vrednost: 175 EUR

Po tednu dni psa znova pripelješ k nam, da preverimo napredek. Pes ostane čez dan pri meni, ko prideš konec dneva ponj, pa sledita še ena do dve individualni uri, kjer nadgradimo tvoje delo s psom.

5.

PODPORA PO KONČANEM TRENINGU

vrednost: 100 EUR

Po končanem treningu se najina skupna pot še ne zaključi. Vključim te v našo Facebook skupnost tečajnikov Pasjega Planet, kjer objavljam dodatno gradivo in koristne informacije ter sem ti na voljo za vprašanja in pomoč.

6.

VODENA SOCIALIZACIJA

vrednost: 100 EUR

Vsako soboto se bomo v živo srečevali tudi na vodenih socializacijah. Vodena socializacija je čas, ko se tvoj pes druži z ostalimi psi in razvija socialne veščine pod budnim očesom naše ekipe. V okviru tega programa se nama lahko s psom pridružita na vodenih socializacijah, kolikor krat želita.

7.

PISNO GRADIVO

vrednost: 30 EUR

8.

POVODEC

vrednost: 25 EUR

9.

SLEDNI POVODEC

vrednost: 15 EUR

Skupna vrednost programa: 2.095 EUR

TVOJA CENA ZA CELOTEN PROGRAM: 845 EUR

Ker so grebenarji že sami po sebi zahtevni, Kofi s svojo kombinacijo trme in svojeglavosti pa toliko bolj, sem bila pri iskanju varstva seveda nekoliko izbirčna. A Katja se je izkazala za več kot pravi izbiro. Varstvo sva nadgradili v počitniški trening: ključen cilj je bila umiritev psa. In moram reči, da je Katji uspelo!

Ko se je namreč Kofi vrnil domov, smo pomislili, da so nam zamenjali psa: naučil se je osnov lepega vedenja, brez težav ostaja na svojem prostoru in noči mirno preživi v svoji sobici – boksu.

Tega ima zadnje časa tako rad, da zvečer kar sam smukne vanj. Skratka, nič več izsiljevanja pozornosti, detektivskega sledenja po stanovanju, “fehtanja” za mizo, želje, da bi prijel vsako stvar, ki pogleda iz predala ali obleži na mizi, preganjanja zlobnega sesalca ... Na sprehodih ni več »surfanja«, vznemirjanje ob srečanju z drugimi psi se postopoma umirja. Skratka: pes je bolj miren, s tem pa smo bolj mirni tudi mi. In tako smo vsi veliko veliko bolj zadovoljni in srečni. Hvala, Katja!

KLARA SKRINJAR, LJUBLJANA

POGOSTA VPRAŠANJA

in odgovori

KAKO NAJ VEM, ALI JE PROGRAM PRIMEREN PRAV ZA MOJEGA PSA?

Program je zelo fleksibilen in primeren za večino odraslih psov z vedenjskimi težavami. Uspešno so ga opravili najrazličnejši psi, od živahnih do plašnih in tudi agresivnih. Vanj bodo vključene vaje, ki bodo pisane na kožo prav tvojemu psu in tudi tebi. Če ocenim, da bo program za tvojega psa prekratek, pa ga lahko po potrebi tudi podaljšam.

NE BO NIČ NAROBE, DA BO MOJ PES TAKO DOLGO STRAN OD MENE?

Iz izkušenj ti lahko zagotovim, da je to eden izmed najboljših in predvsem najučinkovitejših načinov za (pre)vzgojo psa. Pes se pod vodstvom tretje osebe veliko prej in veliko lažje spremeni. Zaradi manjše čustvene navezanosti, kot jo čuti do lastnika, je veliko lažje narediti prve korake. Izjemno pomembno je (sploh pri psih, ki se ne razumejo z drugimi psi, pa tudi pri vseh ostalih), da pes sobiva s krdelom ostalih psov. Psi so ob tem veliko bolj sproščeni, posnemajo pse, ki imajo pozitivne vzorce, in tako pridobivajo pozitivne izkušnje z drugimi psi.

MOJ PES NE MARA DRUGIH PSOV. KAJ PA, ČE NE BO SPOSOBEN ŽIVETI V KRDELU?

Lahko si popolnoma brez skrbi. Pri nas je na prvem mestu varnost vseh psov. Psa oziroma njegovo stanje najprej ocenimo. Po tem se odločimo, ali bi bilo ustrezno, da nosi nagobčnik ali ne. (Če sami veste, da ja, ga na nagobčnik navajajte že pred prihodnom na trening. Če ne veste, kako, me lahko kontaktirate.) V času, ko vaš pes ne bo pod mojim neposrednim nadzorom, ne bo prosto spuščen z drugimi psi, temveč bo ločen bo od njih (drug prostor ali hišni boks, odvisno od težav, ki jih ima pes).

MOJ PES NE SPREJEMA DRUGIH LJUDI. ALI JE PROGRAM PRIMEREN ZANJ?

V kolikor ima to težavo, bo za njega še veliko bolje, da ostane z nami in se s tem navaja na nove ljudi v svojem življenju in od nas dobiva pozitivne izkušnje. Psi, ki so že ugriznili človeka, zaradi varnosti vseh udeležencev nosijo nagobčnik, zato bo najbolje, da z navajanjem nanj začnete kar takoj.

KAJ BO MOJ PES PRI VAS JEDEL IN KJE BO SPAL?

Pes bo dobival hrano, ki jo boš prinesel s seboj. Spal bo v notranjih prostorih, natančneje v pasji sobi, ki se nahaja v naši hiši. Zaradi varnosti vsak pes spi v svojem notranjem boksu. Za bivanje pri nas bodo zanj veljali enaki pogoji bivanja kot za pse, ki so pri nas v varstvu.

      POGOJI BIVANJA:

      Vsak pes ki, pride v oskrbo, mora:

  • imeti veljavni potni list

  • biti predhodno cepljen in čipiran

  • biti zaščiten proti notranjim in zunanjim zajedavcem (bolhe, klopi, gliste)

  • v kolikor ima pes zdravstvene težave, morate o tem obvestiti oskrbnike

  • biti primerno negovan.

    Gonečih psic v program ne sprejemamo.

ALI BOM V ČASU, KO BO PES PRI VAS, OBVEŠČEN KAJ SE Z NJIM DOGAJA?

Vsekakor! Dnevno te bom obveščala o napredku, tudi preko video in slikovnega gradiva.

Življenje se nam je res zelo spremenilo, kar opazijo tudi vsi, ki nas poznajo. Zato sem Katji tudi neizmerno hvaležna in priporočam jo vsakemu, ki ima težave z nezaželenimi vedenji svojega psa. Najbolj všeč od vsega pri Katji pa mi je dojemanje vzgoje psa, ki temelji na osnovnem in naravnem vedenju psa že od legla naprej. Tega prej nisem videla nikjer drugje. Hvala, Katja, da si in tako pomagaš psom in tudi vodnikom.

TATJANA LAKOŠELJAC, IZOLA

VEDI, DA NISI SAM

Če imaš težave s svojim psom, te popolnoma razumem.

Točno vem, kako je, ko sprehodi s psom niso veselje, ampak velika obremenitev. Točno vem, kako je, ko si morda tudi več let ne upaš izpustiti psa s povodca, saj reagira na vsako stvar in se ne odziva na tvoj klic. Točno vem, kako je, ko pes agresivno reagira na vsakega psa.

Če je takšne in podobne težave uspelo premagati mojim strankam, nimam dvoma, da nam bo uspelo tudi s tvojim psom.

Kaj vse te čaka

V OKVIRU PROGRAMA

8 DNI (PRE)VZGOJE

vrednost: 1.400 EUR

3 INDIVIDUALNE URE

vrednost: 150 EUR

TELEFONSKA PODPORA

vrednost: 100 EUR

DODATEN DAN INDIVIDUALNEGA TRENINGA

vrednost: 175 EUR

PODPORA PO KONČANEM TRENINGU

vrednost: 100 EUR

VODENA SOCIALIZACIJA

vrednost: 100 EUR

GRADIVO

vrednost: 30 EUR

POVODEC

vrednost: 25 EUR

SLEDNI POVODEC

vrednost: 15 EUR

Skupna vrednost programa: 2.095 EUR

TVOJA CENA ZA CELOTEN PROGRAM: 845 EUR

Imeli smo že psičko Bello, a smo se odločili, da posvojimo še enega psa in tako je v hišo prišel takrat 5 mesecev star Shadow. Najprej sem z njim delala individualno z metodo nagrajevanja s hrano in sva bila vsaj na začetku kar uspešna. Ko je bil star 8 mesecev, sem opazila da se boji praktično vsega – drugih psov, neznanih ljudi, čudnih zvokov... Na vse to pa reagira z agresijo, zaganja se v druge pse, laja na ljudi, ki se nam približajo. Imela sem dobrega osebnega stražarja, saj mi nihče ni smel, pa tudi ni upal blizu. Vključila sva se v skupinski tečaj in naredila prvo in drugo stopnjo poslušnosti. V pasji šoli je bil prav vzoren učenec in vsi so mi zavidali, kako pridnega psa imam. Izven »učilnice« je situacija bila drugačna. Težave so se stopnjevale, do te mere, da obeh psov hkrati ni bilo možno sprehajati. Bala sem se srečanja z drugimi psi in izbirala poti, kjer je bilo manj možnosti srečanj. Prijateljica mi je toplo priporočila Katjo iz Divače in njen Pasji Planet. Po dolgem premisleku sem Katjo kontaktirala in se dogovorila za uvodni pogovor, na katerem sva sklenili, da petletnega Shadowa vključim v osemdnevni počitniški program.

Priznam, da ga je bilo zelo težko pustiti pri neznancih. Že po parih dneh sem dobila video- posnetek in nisem mogla verjeti, da je tisto na njem moj pes. Nestrpno smo vsi doma čakali dan njegove vrnitve.

Že ob prvem srečanju sem opazila, da je bolj miren kot ponavadi. Katja mi je dala zelo natančna in predvsem učinkovita navodila kako naprej in res se obnese. Sin mi je nekaj dni po vrnitvi Shadowa domov rekel: “Mama popravi tega psa!” Bil je namreč zelo umirjen, nič več ni tekal gor pa dol po stanovanju, tudi zunaj je bil bolj obvladljiv. Srečanje z drugimi psi je potekalo brez incidentov. Res mi je lažje zdaj, ko vem, da obstajajo ljudje, katerim ga lahko brezskrbno zaupam, kadar moram od doma. Tudi vodene socializacije se z veseljem poslužujeva, kadar koli nam čas dopušča. Katjo in njeno ekipo priporočam res vsem, ki imajo s psom kakršnekoli težave. Ona res ve, kaj dela! Jaz in Shadow sva s Katjino pomočjo naredila korak v pravo smer.

NADA KRNEL, IZOLA

Vsak pes si zasluži najboljšega skrbnika,

VSAK SKRBNIK PA LEPO VZGOJENEGA PSA.

S prijavo na program narediš velik korak do tega,
da postaneš najboljši skrbnik, tvoj pes pa spremljevalec, ki si si ga vedno želel.

IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE?

O MENI

Ljubezen do psov je tisto, kar me že od nekdaj žene, da se učim.

Že kar nekaj let se intenzivno ukvarjam s kinologijo. Vse se je pravzaprav začelo s prihodom moje psičke Dine, ki smo jo rešili iz zavetišča. Zaradi nje sem bila primorana postati močnejša oseba in si upati več. Poleg tega, da sva šli z Dino čez celoten proces prevzgoje, sva se preizkusili v različnih kinoloških disciplinah.

Svoje svoje znanje redno nadgrajujem: poleg seminarjev in delavnic v Sloveniji se izobražujem predvsem v tujini.

Leta 2016 sem se zato odpravila v ZDA in razširila svoj pogled na kinologijo pri trenerju Chadu Mackinu. Tam sem sem opravila tedenski Shadow program (Pack to Basic). Udeležila sem se tudi dvodnevne delavnice 3D Dealing With Difficult Dogs, ki jo je vodila več kot odlična trenerka Heather Back. Ker me je Heather tako navdušila z načinom in rezultati svojega dela, sem se aprila 2017 odpravila v Utah, na šestdnevni Shadow program, pod mentorstvom Heather Back in Hanna Seitamaa (K9 Lifeline).

V letu 2017 smo pričeli s čisto novim programom VODENE SOCIALIZACIJE, ki ga izvajamo med redkimi v Sloveniji. Da vse skupaj izvajamo še bolj profesionalno, sem se junija 2018 odpravila Španijo na delavnico Large Field Socialization, ki jo vodi Jason Vasconi, eden prvih, ki je začel z vodenimi socializacijami v Združenih državah Amerike.

Priznati pa moram, da so največji učitelj ravno psi s katerimi vsakodnevno delamo. Od nekdaj pravim, da si vsak pes zasluži najboljšega skrbnika, vsak skrbnik pa lepo vzgojenega psa. In prav temu je namenjeno vse moje delo, rezultat katerega so zadovoljni psi in zadovoljni lastniki.

PRIJAVA

na Trening za psa z vedenjskimi težavami

2019 © Katja Železnik