PasjiPlanet family

Našo ekipo pravzaprav sestavlja naša družina (licencirani oskrbniki malih živali). S skupnimi močmi se trudimo, da vam lahko ponudimo kar se da največ in najbolj kvalitetno.

Vsi stremimo k temu, da svoja znanja vsakodnevno nadgrajujemo in smo zato vedno boljši!

Katja – ustanoviteljica, glavna trenerka in oskrbnica pri PasjiPlanet

Ljubezen do psov je tisto, kar me že od nekdaj žene, da se učim..

Vse se je pravzaprav začelo s prihodom moje psičke Dine (2012) , ki smo jo rešili iz zavetišča. Zaradi nje se je moje življenje obrnilo na glavo. Takrat je bilo grozno in zelo stresno. Danes sem ji za to neizmerno hvaležna. Poleg tega, da sva šli z Dino čez celoten proces prevzgoje, sva se poizkusili v različnih kinoloških disciplinah… Skozi vse te preizkušnje sem svojo ljubezen do kinologije in psov nasploh le še poglobila. 

Menim, da je odprtost za nove stvari in nove tehnike treniranja ključ do profesionalnosti, zato svoje znanje redno nadgrajujem. 

Leta 2016 sem se zato odpravila v ZDA in razširila svoj pogled na kinologijo pri trenerju Chadu Mackinu. Tam sem sem opravila tedenski Shadow program (Pack to Basic). Udeležila sem se tudi dvodnevne delavnice 3D Dealing with difficult dogs, ki jo je vodila več kot odlična trenerka Heather Back. Ker me je Heather tako navdušila, z načinom in rezultati njenega dela, sem se aprila 2017 odpravila v Utah, na 6-dnevni Shadow program, pod mentorstvom H.B in Hanna Seitamaa (K9 Lifeline)

V letu 2017 smo pričeli s čisto novim programom VODENE SOCIALIZACIJE, ki ga izvajamo med redkimi v Sloveniji. Da vse skupaj izvajamo še bolj profesionalno, sem se junija 2018 odpravila v Španijo na delavnico Large Field Socialization, ki jo vodi Jason Vasconi – eden prvih, ki je začel z vodenimi socializacijami v Združenih državah Amerike.

V letu 2019 sem se odločila, da razširim svoja znanja o prevzgoji psov in se ob enem seznanim z pravilno in humano uporabno elektronskih ovratnic, zato sem se udeležila celotedenske delavnice “Force free Methode – e-collar training”. Delavnica je potekala pri svetovno znanih – primarnih vzrediteljih nemških ovčarjev v ZDA, ki so pravzaprav menihi (Monks of new Skeed). Tečaj je potekal v njihovih samostanih, v krasni vasici Cambridge v New Yorku, pod glavnim mentorstvom izumitelja tehnike in mentorja Marca Goldberga.

V letu 2020 sem se pridobila certifikat za kondicijsko pripravo psov (Canine Conditioning Fitnes Coach), pod mentorstvom Kyre Sundance. Z novimi znanji lahko psu pomagam do bolj kvalitetnega življenja, saj z krepitvijo mišic, izboljšanjem gibljivosti, ravnotežja, koordinacije, psu zmanjšamo možnost poškodb, pomagamo psom po morebitnih poškodba ali pa ga kondicijsko pripravljamo na razna tekmovanja. 

​Priznati pa moram, da so največji učitelj ravno psi s katerimi vsakodnevno delamo. 

Sama od nekdaj pravim: “… da si vsak pes zasluži najboljšega skrbnika… vsak skrbnik pa, lepo vzgojenega psa.”

Eva  – trenerka in oskrbnica

Od malega sem oboževala pse.  Še preden sem znala dobro računati, sem lahko prepoznala in opisala več kot 200 pasem psov. Globlje sem se v kinološki svet podala s prihodom moje druge psičke, Rine. Kasneje se je mojemu krdelu pridružil še posvojenček Grau.

Že nekaj let pomagam Katji pri varstvu psov in socializaciji in raznih tečajih. Pri njej sem opravila tudi eno tedenski shadow program za trenerje psov, kjer sem dobila veliko znanja o šolanju, vzgoji in prevzgoji psov. 

S svojimi psi sem se podala tudi v športno kinologijo. Z psičko Rino sva opravili najvišje programe poslušnosti (IBGH 3), z Gravom pa sva v letu 2021 postala državna prvaka v poslušnosti po programu BBH.

Svoje znanje redno nadgrajujem z raznimi tečaji (Introduction to being a dog trainer certification, Drive development for competitve obedience pri Leerburg university).  Pridobila sem tudi naziv Cerified trick dog instructor pod mentorstvom Kyre Sundance.

Seveda pa se največ naučim prav pri delu s psi.